Tähän laitoin:
10g kaakaovoita
32g oliiviöljyä
80g rypsiöljyä
68g kookosrasvaa
10g munkinpaistorasvaa
60g vettä
31g lipeää
1 1/2 tl 100% kaakaojauhetta
"cherrypie" tuoksua
Tästä määrästä tuli yhteensä 4 kappaletta paperisia muffinsivuokia sekä nappimuotti täyteen. Cherry pie -tuoksua laitoin koska halusin tähän aidon leivoksen tuntua. Kaakaojauheen lisäsin kiisselivaiheessa. Pohjat ja napit jätin kovettumaan ennen kuin aloitin kuorrutteen teon.
Seuraavaksi tein kuorrutteeksi tarkoitetun massan, johon en saanut mieleistäni rakennetta enkä väriä. Tästä enempi seuraavassa postauksessa. :D
Tämän jälkeen tein vielä uuden kuorrutukseksi tarkoitetun massan. Rasvojen yhteismäärän halusin pitää 200g edelleen, tämä riittikin hyvin 4 kuppikakkuun sekä ruusuhin joita pursotin lopusta massasta. Valistin tähän jo ennestään vaaleita rasvoja, koska halusin kuorrutteeseen aidon kermavaahdon näköä.
Laitoin kuorrutteeseen:
20g oliiviöljyä
100g rypsiöljyä
80g kookosrasvaa
60g vettä
31g lipeää
"mausteomena" tuoksua
1tl maissitärkkelystä
1tl valkoista titaanioksidia
Nyt sekoitin sekä maissitärkkelyksen, että valkoisen titaanioksidin jo heti rasvoihin hyvin ennen lipeävesiseosta. Maissitärkkelys tuo saippuaan silkkistä tuntua. Lopuksi lisäsin myös pari pisaraa tuoksua. Tuoksusta en halunnut kovin voimakasta koska pohjissa ja napeissa oli jo voimakkaampi tuoksu. Seos kiisselöityi nopeasti ja sain sopivan massan. Pursotin aikaisempien kuppikakkujeni tapaan. Pursottaessa massaan tuli hieman "yli vatkatun kermavaahdon" näköä, ja minusta näistä tuli siksi entistä aidomman näköiset! Painoin napit kuorrutteeseen pursotuksen jälkeen. Voila, valmista tuli! :D
Näissä näkyy paremmin pursotusjälki. Tuoksu on ihana, eikä yhtään liian
voimakas, vaikka pelkäsin jo laittaneeni pohjiin
liikaa hajua.
Tässä vielä ruusut joita pursotin lopusta massasta sekä napit. Nappeihin
jäi harmisllisesti ilmakuplia, muistanpa seuraavalla kerralla täyttää
paremmin. :D Kaikki tehty 15.3.2014
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti