Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. helmikuuta 2014

...shampoota, shampoota, saippuaa... :D

Olen aloittanut saippuan valmistuksen siis syksyllä 2013, ja voin sanoa hurahtaneeni täysillä! Saippuan valmistusta ja sen tekemistä olen suunnitellut jo vuodesta 2009, jolloin törmäsin asiaan ensi kertaa. Aikaa on kulunut ja paljon on myös tapahtunut, siksi siis tosi toimiin olen päässyt nyt vasta hiljattain. Omistan Saara Kuhan Käsin tehtyä saippuaa-kirjan ja hänen erittäin selkeiden ja hyvin kuvitettujen ohjeiden ansiosta onnistuikin luomaan ensimmäiset saippuani; oliiviöljy-, appelsiini-vanilja (parannetun oliiviöljysaippuan ohjeella), valkoisen pyykkisaippuan, muksusaippuan sekä tumman maustesaippua jota muunsin omilla mausteilla sekä kaakaolla. Nämä saippuat lähtivät joululahjoiksi suvulle ja ystäville. Itse tykästyin todenteolla oliiviöljysaippuaan jota käytän pääsääntöisesti koko vartalon pesuun, aivan ihana saippua joka ei jätä ihoani kuivan tuntuiseksi! :)

Saippuan valmistus on ihmeellisen koukuttavaa, nimittäin vaikka jääkaapin päällyseni notkuu jo kuivamassa olevia saippuoita niin silti tekisi mieli tehdä lisää... Varoitan siis, tämä harrastus vie totaalisti mennessään!! :D Nyt kun olen onnistunut saippuan valmituksessa, niin uutena aluevaltauksena on mielessäni pyörinyt pitkään myös palashampoon tekeminen. Onnekseni löysin erittäin mielenkiintoisen ohjeen saippuakukan olut-muna-shampoosta. Muna lisää hiuksiin mm kiiltoa ja olut runsautta. Oluttahan jo isöäidit käyttivät aikaan hiusten hoidossa! :) Ohjetta seurasin tarkalleen enkä, tapani mukaan, alkanut sooloilemaan koska sekä olut että munat ovat todella vieraan tuntuisia raaka-aineita näin aloittelijalle... Onnistuin, eikä seos päässyt ylikuumenemaan ja munatkin sekoittui hyvin kiisselivaiheessa. Alla vielä kuva olut-muna-shampoostani.



Lisänä myös oma shampooni, jonka suunnittelin melkosen inspiraation saattelemana, joten tämän koekäyttöä odottelen hiven jopa pelonsekaisin tuntein. ;) Ylirasvoittumisprosentti ohjeessani on 4. Alla  myös SoapCalc erittely.

Käytin siis:
 
150g kookosöljyä
50g seesamiöljyä
300g rypsiöljyä
1 munan keltuainen
1tl vihreää savea
77g lipeää
190g vettä
 
 
Hajusteita en käyttänyt ja vihreä savikin on ennemmin väriä tuomassa kuin hoitamassa. Muottina tyhjä maitotölkki. Valmistettu 21.2.2014
 

IngredientPoundsOuncesGrams
Water0.4196.702190.000
Lye - NaOH0.1722.75177.998
Oils1.10217.637500.000
Fragrance0.0000.0000.000
Soap weight before CP cure or HP cookMore info1.69327.090767.998
#Oil/Fat%PoundsOuncesGrams
1
Coconut Oil, fractionated30.0000.3315.291150.000
2
Sesame Oil10.0000.1101.76450.000
3
Canola Oil60.0000.66110.582300.000
  Totals1001.10217.637500.000
Soap Bar QualityRangeYour Recipe
Hardness29 - 5435
Cleansing12 - 2230
Conditioning44 - 6963
Bubbly14 - 4630
Creamy16 - 485
Iodine41 - 7077
INS136 - 165139


Ja kolmantena, joskaan ei vähäisimpänä ensimmäinen suolasaippuani. Runsas suolamäärä miedontaa saippuaa, joten tämä on passeli kuivallekin iholle. Tarkoituksena tätä on käyttää lähinnä käsienpesussa. Ylirasvoittumisprosentti 20. Valmistettu myös 21.2.2014.

Tämän ohje:

125g kookosöljyä
110g rypsiöljyä
15g oliiviöljyä
95g vettä
36g lipeää
0,5tl vihreää savea
teepuuöljyä hajuna


Ainoa miinus tässä harrastuksessa on odotteluaika, koska en malttaisi odotella kypsymistä ja saippuoideni koekäyttöä... Täytyy siis testata jossain vaiheessa OHP-menetelmää, joka nopeuttaa saippuan käyttöönottoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti